Blue Monday?

 

Hoe fijn is het al je je de hele dag vrolijk en goed voelt! Dat gebeurt mij niet heel vaak moet ik zeggen.

Maar maandag, en vandaag wel. En het was maandag nog wel Blue Monday. Nou daar kunnen ze dus ook de pot mee op. Dat gold niet voor mij.
Ik hoorde daar trouwens nog een fragment van op de radio. Hoe kunnen ze dat überhaupt bewijzen dat iedereen depressief is vandaag?
Nou niet dus. Maar het komt ook omdat er dan een paar mensen wel last van hebben en veel andere mensen denken dan, oh ja daar heb ik ook wel last van. En zo zijn ze dus een dagje voor niks ‘depressief’.

Ik wilde eigenlijk dit artikel in het Engels doen, alleen dat werkte toch niet helemaal goed. Toch had ik zelf vannacht een stuk in het Engels geschreven omdat ik mijzelf dan soms beter kan verwoorden? Dus dat wil ik er wel even bij doen. Dus toch een stukje in het Engels 😉

So I did it today. It was amazing to feel good.
To be good for yourself, to care, to love yourself.
I can tell you that this year hasn’t been started really good for me. It wasn’t that there were hard situations at all. But I had to deal with myself. I have to deal with myself.
The first days of this year I just don’t know what I did. I just did.
The last few weeks actually were just a flow. It just happend and I just go with the flow of my own activities. Well this isn’t a really good story is it? But my point is, that I don’t really felt alive. I was an gosht?! So I want to change myself. And I started yesterday with shaving my legs. Actually that was saturday. But yes that was the first thing I did to improve myself. Why, should you think! Because I just didn’t have it done in months. Well, it felt like months. so. probably it was.  :s. That you know is something I will improve. Self- care. I’m really bad at self-care. And that’s why I feel bad about myself and that’s why I feel down and stupid and don’t do the things I have to do. My to do list is huge. But I spend times, I don’t know, at work or in bed. And that’s all. I just didn’t care about myself. That are periods by the way. But these take to long. So I decided that this is the year I’m gonna improve myself. I will care about myself. I will care about others more. 

Zo. Ik weet of je een beetje hebt begrepen wat hier staat. Maar eigenlijk is het best heftig als ik het zo lees. Ik bedoel ik geef best wel wat bloot van mijzelf. Wat er in mij speelt. Maar ik wil hier niet mee zeggen dat ik zielig ben. Of kijk mij nou. Nee het is ook eigenlijk puur voor mijzelf. Een soort zelf reflectie. Misschien heb jij er ook wel last van en herken je het. Zo zouden we elkaar kunnen helpen!

Wat ik de afgelopen twee dagen heb gedaan is niks meer laten zitten. Wat ik bedoel is, als er een taak lag die ik moest doen heb ik die gelijk opgepakt en gedaan. Bijvoorbeeld mijn kleding opruimen op mijn kamer. Beneden helpen met de afwas. Dat soort dingen. Dat je niet achteraf dacht, oh ja dat nog..
Ook net als mijn gezicht reinigen en tandenpoetsen. Dat zijn op de een of andere manier, dingen waar ik altijd een beetje en hekel aan heb als ik in een slecht bui ben omdat ik dan gelijk mijn bed in wil duiken. Daarom heb ik dat ook voor dat ik naar bed ben gegaan, gedaan. En het voelde goed. Gelijk aanpakken die handel, hahaha. En het werkte, want daarna was ik toch wel een klein beetje trots op mijzelf dat ik dat had gedaan. Oké misschien klinkt het heel idioot en denk je nou ja zeg! Maar ja, zo ben ik nou eenmaal en ik heb er voor gekozen om dit met jullie te delen. En het voelt goed zo.

Dus bij deze. Laten we er een mooi jaar van maken. Een jaar waarin we ons zelf gaan ontwikkelen.

 

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
wpDiscuz