3 DIY’S

Heey!

Wow de afgelopen tijd is hier niet veel gebeurt.. En ik heb zelf ook maar weinig geschreven! Gelukkig heb ik voor jullie 3 hele leuke DIY’s!

2 om op te eten en de derde zie je er weer uit om op te eten πŸ˜›

Wat is er nou leuker om dingen zelf te maken? En ze ook maar weinig tijd kosten? En haast geen geld, want de meeste spullen heb je standaard in huis! Zijn jullie al benieuwd? Lees dan snel verder!

Als eerste gaan we een ijsje maken!

》Disclaimer: Het is wel een zuur ijsje! γ€Š

Dit ijsje heb ik gemaakt na dat ik gisteren koekjes had gebakken en nog citroen over had en ik wilde die niet weggooien, dus besloot ik er ijsjes van te maken.

Wat heb je nodig:

β—‡ Sinaasappelpers

β—‡ Β 1 citroen

β—‡ 1 sinaasappel

β—‡ 6 ijsvormpjes

β—‡ magere of volle yoghurt

β—‡ schaaltje

Eerst was je de citroen en de sinaasappel. Snijdt ze beide door de helft en pers ze. Nu heb je het sap van beide. Pak nu de yoghurt en doe daar een scheut van in een kom, een bodum, je moet het een beetje op gevoel doen! Nu ga je het sap van de citroen en de sinaasappel bij de yoghurt en ga je dat even goed roeren! In de vormpjes ermee! Wil je nog een extra zuurtje toevoegen, verdeel dan het beetje vruchtvlees van de citroen en de sinaasappel over de vormpjes!

Wil je juist wel die frisheid maar niet zo zuur? Doe dan wat minder sap en bijvoorbeeld volle yohurt of wat suiker er bij! Ik vond het heel erg lekker en verfrissend!

Ook is dit ijsje hartstikke gezond, geen toegevoegde suikers, alleen maar citroen sinaasappel en yoghurt!

Oh ja vergeet ze niet in de vriezer te zetten voor een paar uur!

Nu gaan we lekker naar buiten, onze eigen moestuin maken! Super easy!

Wat heb je nodig?

β—‡ Een stevige kartonnen zak

β—‡ Aluminumfolie

β—‡ Schaar

β—‡ grond

β—‡ Zaadjes

Als eerste ga je alleen de onderkant van de grote stevige kartonnen zak gebruiken, zorg dat het stuk hoog genoeg is om aarde en de zaadjes in te doen, zo’n 15 cm hoog.

Heb je de onderkant er afgeknipt, leg dan nu een stuk aluminium folie er in zodat het water er niet aan de onderkant uitlekt als je de zaadjes water gaat geven! Bedek trouwens niet alleen de onderkant, ook de zijkanten!

Nu is je bakje klaar en kun je hem gaan vullen met aarde en de zaadjes, water er bij en wachten tot je eigen kruiden bovenkomt!

En nu komt toch echt wel de leukste van allemaal!

Een zwart masker voor je gezicht om al je verstopte porien weg te halen of ook wel the blackheads!

Ik zat vanmorgen eens naar mij gezicht te kijken en het valt mij op dat ik best wel grove porien heb. Ze moeten eens schoon en ik zocht naar “home made mask for blackheads” op Pinterest en als snel kwam ik uit op dit masker! Uber simpel, ik ga je nu vertellen hoe het moet!

Jullie hebben vast wel van die Norit capsules thuis voor bij diaree, neem er daar 3 van uit en breek of knip ze open. Het kool wat er in zit doe je in een schaaltje. Leg er aub wel wat onder wat vies mag worden! Daarna pak je een flesje hobbylijm(!) en gooi je dit ook bij het schaaltje. Een beetje mixen tot het 1 zwarte massa is geworden, en dan mag je het op je huid smeren! Ik vind het er toch wel zo cool uit zien!

warning: doe dit alsjeblieft als er ook iemand thuis is die deur open kan doen als de deurbel gaat, you know like in case of.. Ik had het net en ik durfde de deur niet open te doen, maar ja diegene bleef maar bellen, dus ik naar benenden, bleek het mijn broertje te zijn! Phieww πŸ˜€

Laat het masker er een 20-45 min op zitten tot het helemaal droog is! En jaa het doet wel echt zeer! Het voelt als of iemand een pleister van je gezicht probeert te trekken! Het ligt er natuurlijk aan wat voor lijm je gebruikt en hoelang je het er op laat zitten! En volgens mij moet je het er steeds naar boven aftrekken snap je? Maar dat heb ik dus niet echt gedaan, dus misschien werkte het daarom niet mega goed. Je huid voelt daarna wel echt weer meer als baby zacht! Alleen wel wat geiriteerd bij mij. Maar dat zullen meer mensen hebben!

In iedergeval echt heel cool als je het eens probeert!

Zo dit waren mijn 3 DIY’s ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen, en dan hoop ik dat jij ze ook zeker eens gaat proberen!

ps volgende week gaan we de winnares kiezen voor een telefoonhoesje! Nog niet gereageerd doe dat dan zeker nog een keertje en misschien ben jij dan straks wel in bezit van een super tof telefoonhoesje!

 

Liefs Lianne

 

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
wpDiscuz