mobielgedrag

Scrol, scrol, like, like, filmpje hier, filmpje daar, en voor je het weet is het al weer een uur of twee verder. Herken je het? Nou ik dus wel.


Vorige week heeft marinda een artikel geschreven over dat je eens vaker weer een boek moet pakken, we zitten zoveel met ons mobiel. Zoveel tijd verspillen we eigenlijk aan onzinnige dingen op internet. Het is zo verslavend

Verslavend om ja toch nog even dat youtube filmpje te kijken en toch maar weer voor de 5de keer in een kwartier op je Instagram te kijken of iemand weer wat nieuws heeft gepost, en heb ik in die drie uur nog een nieuw mailtje gehad?

De afgelopen week zat ik zo in mijn pauze, elke pauze zat ik op mijn mobiel alles aan het checken. ´s avonds lag ik in mijn bed youtube filmpjes aan het kijken terwijl mijn to-do list steeds groter werd. Ja ik wilde die to- do list zo graag af hebben maar, ja ik kwam er gewoon niet aan? Hoe dan?

En toch voelde ik me elke keer ook weer schuldig en nutteloos dat ik weer een hele avond in mijn bed had gelegen filmpjes te kijken. Ik had ook nuttigere dingen kunnen doen. Ik had ook eens een mailtje kunnen sturen naar een vriendin, ik had ook even een whatsappje kunnen sturen naar mijn nichtje, of naar marinda hoe het de afgelopen week op stage was gegaan. Maar nee ik heb het allemaal niet gedaan. Ik heb me afgezonderd. Naar mijn stage en thuis. Hetzelfde ritme.

Marinda zette zondag weer even op mijn punt om te zeggen dat ze het wel jammer vond dat ons contact nu al weer verwaterde, want ja dat was zo, ik reageerde gewoon niet meer op apjes die ik kreeg, dat doe ik straks wel of..

En op dat moment moet je dan zeggen, stop. Kijk eens om je heen naar de mensen die je aandacht nodig hebben. Die mobiel is helemaal niet belangrijk. Je facebook is niet belangrijk, je Instagram is niet belangrijk.

Ik besef me nu in eens dat je relatie met andere gewoon kapot kan gaan door al die sociale media. Dat is natuurlijk al bekend maar ik besef het me nu echt. Want als ik echt al die tijd achter mijn mobiel zit of tablet, en ik niet reageer op mijn vriendinnen zullen ze straks ook denken nou toedeloe wat is dat nou? Ik besef me nu ook hoe ik het mis om met andere te kletsen, van hey hoe gaat het nou en fijne vakantie? Al die dingen! En dat kun je niet vragen als je uren fimpjes aan het kijken bent. Je kunt je kamer niet opruimen als je constant achter je mobiel zit, je kunt niet je huiswerk maken als je steeds je Instagram moet checken. Toch? Ik geloof dat het punt wel duidelijk is. Voor mij wel in iedergeval. Leg alsjeblieft je mobiel vaker weg, en doe je to-do lijst. Bel die ene vriendin op die je al een tijd niet hebt gesproken, maak je huis eens helemaal schoon, kijk eens naar buiten als het prachtig weer is. Niets is er fijner om buiten te lopen, en de frisse wind door je haar en op je gezicht te voelen. Echt.

Leg die mobiel vaker weg echt waar. Check niet elke vijf minuten je Instagram, of je Facebook, het heeft geen zin.

Ik wil hier geen negatief artikel van maken, maar ik hoop dat ik jullie er ook bewust van kan maken dat het zo belangrijk is om eens minder vaak op je mobiel te kijken. En ik kan het wel

Honderd keer zeggen, want het is ook een reminder voor mij, ik ben net zo erg als jullie, ik ben ook geen heilig boontje. Maar maak je bewust van jou telefoon gedrag en kijk eens wat je kan verminderen.

Ik hoop dat jullie wat aan dit artikel hebben gehad. Ik heb even mijn hart kunnen luchten en dat is fijn.

Fijne zaterdag nog iedereen!

Liefs lianne

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
wpDiscuz