Social media, of toch een mooi boek?

photo-1457369804613-52c61a468e7d.,mWe zitten allemaal in hetzelfde wereldje, en spenderen er een hoop tijd aan! Waarom zouden we in plaats van om de beurt het nieuwsoverzicht van facebook, snapchat, en instagram te vernieuwen, niet gewoon een mooi boek pakken? Of lekker met iemand gaan praten?  Ik weet het heus wel, het is zoveel makkelijker, en tja, het is nou eenmaal wat we gewend zijn! 

Toen Lianne de uitdaging aan ging om een weekend mobielloos te zijn, vond ik dat echt knap van haar. Ik begreep dat ze dat wou doen, maar ik begreep niet zo goed waarom zij zo erg de behoefte had om even zonder mobiel te kunnen leven. Ik had toen die behoefte helemaal niet zo! Ik vond het wel best, lekker veel artikels op Bloglovin lezen van mijn favo bloggers, instagram 10 keer op een dag checken, en ga het hele lijstje zo maar af.

De laatste tijd merk ik echter dat ik het gewoon uit gewoonte doe, en niet meer uit plezier! Ohja, ik vind artikels lezen op Bloglovin nog steeds hartstikke leuk, maar de rest, neuh! Zoals Facebook ook, alleen al die video’s al! Pfoeh! Ook al zitten er echt grappige tussen, ik begin het gewoon een beetje zat te worden ofzo! 😉

Zoals net ook, ik zat een boek te lezen onder het eten (ik moet meestal alleen eten, omdat ik laat thuis ben van stage) in plaats van op mijn mobiel te zitten niksen! Nou geloof mij, dat is al heel erg lang geleden! 😛

By the way,, ik wil heel graag zo’n e-reader, dat lijkt me echt cool! Maar op dit moment moet ik echt even zuinig doen, want als ik vier jaar Cibap wil gaan doen, dan moet ik wel even wat sparen! 😉 Ik zei  pas ook tegen Lianne dat ik graag een e-reader zou willen, en toen zei zei dat zij waarschijnlijk toch liever uit een boek zou lezen, omdat je het dan echt in je handen hebt, en het misschien wat rustiger is voor je ogen! Of dat dat in ieder geval zo voelt, want je hebt ook van die speciale e-readers, waarbij je dat niet zou moeten krijgen!

Maar (back to the subject), ik zou nu toch liever een boek pakken. Gewoon omdat dat nou eenmaal wat leuker is! En ik merkte net ook, toen ik in de bus even zat te lezen, dat ik echt zo erg op kan gaan dat ik heel mijn omgeving vergeet. Grappig is dat eigenlijk! 😉 Ik merk wel dat als ik niet thuis ben veel beter kan focussen op een verhaal dan dat ik dat thuis kan. Dan zit mijn laptop of mobiel me aan te staren met dat o zo leuke Netflix erop… Dat is wel echt een hele grote verleider..  Als ik daar een artikel over zou schrijven, Netflix, of toch een mooi boek, dan weet ik niet of ik zo overtuigend kan doen als ik nu doe.. Oeps..

Wat ik met dit artikel wil zeggen is, probeer het weer eens!
Was jij ook ooit dat meisje wat boeken verslond? Dan raad ik je het dubbel aan..
Doe het gewoon weer eens!
Wie weet wat je de laatste jaren wel niet hebt gemist! 😉

Oké dan, ik spreek jullie gauw weer!

Heel veel liefs,

Marinda

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
wpDiscuz