Saterday smoothie!

Je raad het vast wel aan de titel, vandaag is het tijd voor een smoothie! Ben je benieuwd welke, lees dan snel verder!

Groene smoothies, roze smoothies, paarse smoothies, smoothies heb je in allerlei kleuren. Een tijd geleden was de groene smoothie heel erg hip. We maakte allemaal groene smoothies met van alles er in, als het maar groen was. Zo was een hele populaire smoothie, groene smoothie met spinazie.

En laten wij nou nog net spinazie in de koelkast hebben liggen! Vandaag ga ik je mijn recept laten zien voor groene smoothie met spinazie!

Als eerste heb je een blender nodig. Heb je die niet, kan het misschien ook wel met een staafmixer!

Ingrediënten
– Yoghurt (magere)
– 2 bananen
– handvol spinazie
– Geperst sap van een sinaasappel
– lijnzaad
– havermout

Let’s begin!

spinaz

Giet in de blender eerst een laagje yoghurt, ik denk zo’n 50 ml. Lastig, ik doe het maar op gevoel en niet volgens een echt recept!
Daarna doe ik er een handje vol spinazie in, verse spinazie. Je zou ook voor diepvries spinazie kunnen gaan als je dat makkelijker vind, laat die wel eerst ontdooien, of je blender moet goed tegen ijsklontjes kunnen!
Een banaantje of twee er bij maakt deze smoothie veel lekkerder! Het maakt de smoothie zoeter. Ik ben zelf niet echt van zoete dingen (okeah behalve als het ‘the time of the month’ is) maar dit de banaan in de smoothie geeft een subtiele zoete smaak zodat je niet alleen maar spinazie zou proeven. Genoeg over de banaan, nu weer verder!
Na alle banaantjes heb ik vandaag besloten om er nog wat vers geperste sinaasappelsap bij te doen. Die heb ik niet echt terug geproefd in de smoothie maar dat maakt niet zoveel uit. Daarna deed ik er nog een scheut havermout bij, zo’n 2 á 3. Nog wat lijnzaad er bij en klaar. Eh nee, er moet nog geblenderd (dat is geen woord of wel ^^) worden natuurlijk. Iedereen wakker dreunen met die herrie van mijn blender 😛

4e

Als de smoothie goed smooth is, mag je hem in een mooie beker schenken, ik had net iets meer als een halve liter. Pas dus mooi in een 500 ml beker, om vervolgens nog de schenkkan van de beker leeg te eh.. lebberen? Nee dat is niet het goede woord, voor jullie denken dat ik gek ben, gewoon drinken.

En genieten maar! Ik heb rond 9 uur gegeten en ik zit nog vol! Het is nu 10 voor 11. Sorry een beetje laat met het artikel! Maar van die smoothie zit je dus echt lang vol! En je hebt al een heleboel goede vitamientjes binnen, op deze zaterdagochtend!

Ik zeg veel plezier deze zaterdag nog! En tot volgende keer!

Liefs Lianne

 

 

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
wpDiscuz