Een frustratie teveel.

alone

Stress, om niks en alles. Onbegrip, boosheid. Boos op hoe klanten zo reageren kunnen, maar ook mensen op elkaar terwijl ze niks van elkaar afweten.

‘Wat doe je hier dan in de winkel?’ werd er naar mijn hoofd geslingerd toen ik op de Huishoudbeurs stond. Ik had gezegd dat ik het nogal druk vond en dat ik daar niet zo tegen kan. Nou sorry hoor maar zo ben ik nou eenmaal. Ik kan niet tegen zoveel drukte. 

Ik ben niet stom of dom. Ik houd gewoon niet zo van allerlei drukte in en om mij heen. Daarom vind ik de hele dag klanten aanspreken ook zo lastig. En als er een klant dan zo reageer op het feit dat er een kaartje niet goed hangt en dat door de winkel heen schreeuwt kan ik daar echt niet tegen. 

Ik was echt helemaal ondersteboven. Ik wist niet wat is moest denken. Ik voelde me daarna ook niet erg lekker. Ik trilde en was misselijk. Ik schrok gewoon van mezelf dat ik daar zo op reageerde. Ik weet zelf ook wel dat ik het van boze klanten niet persoonlijk op moet vatten, maar toch doe ik dat te vaak. Ik weet ook niet zo goed hoe ik op zulke situaties moet reageren.

Soms om gek van te worden, klanten. En dan moet je de hele dag vriendelijk en vrolijk tegen klanten gaan doen, terwijl ze jou afsnauwen? 

We moeten het allemaal maar niet persoonlijk nemen. Sommige mensen moeten altijd wel ergens over te zeuren hebben. 

Jammer genoeg zit er hier een kloofje tussen het weten en ervaren…  – Een goede opmerking van een goede vriendin. 

Wat ik ook vervelend vind is harde muziek, hard en boos geschreeuw en geweld. Het kan me soms beangstigend maken. Emotioneel van worden. Het is wat lastig uit te leggen, maar ik vind het fijn dat ik het nu ook voor mezelf op papier heb.

(Mijn gedachten.) 


Het is je waarschijnlijk wel opgevallen, het is niet het vrolijkste artikel die er online is gekomen. Maar een artikel voor frustratie wat er een keer uit moest. Ik wil niet dat dit dat dit artikel er op lijkt alsof ik heel zielig ben, en dat ik nergens tegen kan. Maar soms wordt het even teveel en moet het er uit.

Ik zal nog een keer een artikel schrijven over hoe dat komt.

Ik wens jullie nog een hele fijne en vrolijke zaterdag toe! (Ook als je moet werken, succes!)

Liefs Lianne

 

 

Reageer op dit artikel

2 Reacties op "Een frustratie teveel."

Abonneren op
Sorteren op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
annelynn98@hotmail.com'
Gast

Wauw, knap dat je zo eerlijk durft te zijn!

wpDiscuz