Bananenbrood recept!

image

Met bananen kun je een heleboel recepten maken, zelfs brood! Dat gaan we vandaag doen!
Je zult denken als je naar de foto’s kijkt wat ziet dat er raar en niet smakelijk uit! Maar echt waar als je het zelf maakt dan weet je dat het uiterlijk er niet toe doet, het zit hem in de smaak!

Wat heb je nodig om dit super lekkere bananenbrood te maken?

..100 g zachte boter
..bloem om te bestuiven
..3 rijpe bananen
..50 g ongezouten cashew- of pecannoten
..150 g rietsuiker
..3 eieren, losgeklopt
..1/2 theelepeltje zout
..150 gr. zelfrijzend bakmeel, gezeefd

image

Heb je alles? Dan ga ik je nu vertellen hoe je het bananenbrood kunt maken!

Vet een cakeblik in met een klontje boter en bestrooi met wat bloem.Verwarm de oven voor op 160ºC. Prak de bananen met een vork (dit ziet er heel vies uit, schrik niet!) en hak de noten fijn. Roer de rest van de boter en de suiker in een grote kom met een garde licht en romig en roer er dan de bananenpuree door. Roer de eieren er voorzichtig door en voeg het zout en in porties het zelfrijzend bakmeel toe tot een egaal beslag. Giet het beslag in de vorm en bestrooi het met de gehakte noten. Bak het brood in circa 1 tot 1,5 uur gaar in het midden van de oven. Als een satéprikker er droog uitkomt, is het brood gaar. Laat het brood afkoelen tot het lauw is en stort het dan op een plak. Snijd in dikke plakken.

Tips: Je kunt dit bananenbrood brood ook gewoon als cake eten en serveren.
Wil je toch kunnen variëren dan kun je het bijvoorbeeld bij de rijst en saté eten!

Bereidingstijd: ca. 10 minuten + 90 minuten oventijd.

Ik wil er wel even bij vertellen dat je bananenbrood in verschillende soorten versies hebt. Je hebt gezonde en minder gezonde. Maar het is weekend dus hey maakt het uit 🙂

Heel veel plezier met bakken!
Liefs Lianne

Het kan zijn dat je dit artikel al eerder bent tegen gekomen op de oude site van ons, maar omdat we nu een nieuwe site hebben willen we de oude leuke en goede artikelen graag nog een keer met jullie delen!

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
wpDiscuz